BICS Apartments

[vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" text_align="left" css_animation="" box_shadow_on_row="no"][vc_column width="2/3"][vc_gallery interval="3" images="58669,58670,58662,58674,58675,58664,58666,58668,58663,58667,58671,58673,58672" img_size="full" show_navigation_controls="yes"][vc_empty_space height="36px" image_repeat="no-repeat"][vc_gallery type="image_grid" images="58441,58438,58443,58445" column_number="4" grayscale="no" hover_icon="none" images_space="gallery_without_space"][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_custom_heading source="post_title" font_container="tag:h2|font_size:34|text_align:left|color:%23d62530" google_fonts="font_family:Lato%3A100%2C100italic%2C300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C700%2C700italic%2C900%2C900italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal"][vc_column_text]Status: Scheme Design Phase[/vc_column_text][vc_empty_space height="20px" image_repeat="no-repeat"][vc_column_text]About the project Located along Gerrard Road, Ikoyi, Lagos this 15-storey apartment building is made up of 18no. 3-bedroom apartments, 12no. two-bedroom apartments, 4no. 3-bedroom maisonette apartments and 1no. penthouse apartment. The apartments are supported by communal swimming pool, tennis courts games room and a gym as well as an 80no. carpark and services support such as water treatment plant, sewage treatment plant etc in the basement. The shape and the form of the building was designed to maximise the views for all the apartments to view the lagoon to the north.[/vc_column_text][vc_empty_space height="40px" image_repeat="no-repeat"][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" text_align="left" css_animation="" box_shadow_on_row="no"][vc_column][vc_empty_space height="50px" image_repeat="no-repeat"][/vc_column][/vc_row]...

Continue Reading

Eden Park Estate

[vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" text_align="left" css_animation="" box_shadow_on_row="no"][vc_column width="2/3"][vc_gallery interval="3" images="58900,58908,58901,58902,58903,58904,58899,58905,58906,58907" img_size="full" show_navigation_controls="yes"][vc_empty_space height="36px" image_repeat="no-repeat"][vc_gallery type="image_grid" images="58409,58411,58413,58415" column_number="4" grayscale="no" hover_icon="none" images_space="gallery_without_space"][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_custom_heading source="post_title" font_container="tag:h2|font_size:34|text_align:left|color:%23d62530" google_fonts="font_family:Lato%3A100%2C100italic%2C300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C700%2C700italic%2C900%2C900italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal"][vc_column_text]Status:  Scheme Design Phase[/vc_column_text][vc_empty_space height="20px" image_repeat="no-repeat"][vc_column_text]About the project The Moore's development sits on approximately 20.240 sq.m. of land. It consists of 82 units of luxury apartments with varying typologies from 2, 3 and 4-bedroom apartments (maisonettes). The living areas overlook a landscaped courtyard which accommodates pockets of garden spaces with lush vegetation, a swimming pool and children's play area. In creating a serene environment, all parking facilities have been zoned to a semi-basement floor thereby creating a pedestrian experience which increases social interaction between residents, enhances a healthy lifestyle and reduces the effect of vehicular pollution. The apartments are complimented with lifestyle facilities which include a spa, gymnasium, squash and lawn tennis courts.[/vc_column_text][vc_empty_space height="40px" image_repeat="no-repeat"][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" text_align="left" css_animation="" box_shadow_on_row="no"][vc_column][vc_empty_space height="50px" image_repeat="no-repeat"][/vc_column][/vc_row]...

Continue Reading

Port Harcourt Villa

[vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" text_align="left" css_animation="" box_shadow_on_row="no"][vc_column width="2/3"][vc_gallery interval="3" images="58402,58399,58400,58398,58397,58401" img_size="full" show_navigation_controls="yes"][vc_empty_space height="36px" image_repeat="no-repeat"][vc_gallery type="image_grid" images="58399,58402,58401,58403" column_number="4" grayscale="no" hover_icon="none" images_space="gallery_without_space"][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_custom_heading source="post_title" font_container="tag:h2|font_size:34|text_align:left|color:%23d62530" google_fonts="font_family:Lato%3A100%2C100italic%2C300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C700%2C700italic%2C900%2C900italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal"][vc_column_text]Status: in concept[/vc_column_text][vc_empty_space height="20px" image_repeat="no-repeat"][vc_column_text]About the project This proposal is located in the Port Harcourt GRA, close the golf course. The house is centred around an atrium space with 3no. spacious bedrooms, two sizeable lounges as well as a guest apartment. Its external facilities include a swimming pool, tennis court and ample parting for up to 15no. cars. Both the external architecture and internal design project a minimalist white style made up of good quality materials.[/vc_column_text][vc_empty_space height="40px" image_repeat="no-repeat"][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" text_align="left" css_animation="" box_shadow_on_row="no"][vc_column][vc_empty_space height="50px" image_repeat="no-repeat"][/vc_column][/vc_row]...

Continue Reading

Alexander Avenue Apartments

[vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" text_align="left" css_animation="" box_shadow_on_row="no"][vc_column width="2/3"][vc_gallery interval="3" images="58636,58634,58635,58626,58628,58633,58630,58631,58632,58629" img_size="large" show_navigation_controls="yes"][vc_empty_space height="36px" image_repeat="no-repeat"][vc_gallery type="image_grid" images="58242,58239,58240,58234,58241" column_number="5" grayscale="no" hover_icon="none" images_space="gallery_without_space"][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_custom_heading source="post_title" font_container="tag:h2|font_size:34|text_align:left|color:%23d62530" google_fonts="font_family:Lato%3A100%2C100italic%2C300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C700%2C700italic%2C900%2C900italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal"][vc_column_text]Status: Scheme Design Phase[/vc_column_text][vc_empty_space height="20px" image_repeat="no-repeat"][vc_column_text]About the project This 20-storey apartment building located on a 5,900m2 site between Alexander Avenue and Five Cowrie Creek adjacent to the Lekki bridge.  With 50no. apartments made up of 46no. 3-bedroom apartments 3no. 3-bedroom maisonette apartments with swimming pools and a 4-bedroom penthouse with terrace swimming pool. The development also has a large communal swimming pool deck, gym, games room, badminton court, parking for 105no. cars as well as a jetty for several motor yachts.[/vc_column_text][vc_empty_space height="40px" image_repeat="no-repeat"][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" text_align="left" css_animation="" box_shadow_on_row="no"][vc_column][vc_empty_space height="50px" image_repeat="no-repeat"][/vc_column][/vc_row]...

Continue Reading

Alexander Flats

[vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" text_align="left" css_animation="" box_shadow_on_row="no"][vc_column width="2/3"][vc_gallery interval="3" images="58615,58616,58617,58618,58619" img_size="full"][vc_empty_space height="36px" image_repeat="no-repeat"][vc_gallery type="image_grid" images="58528,58527,58526,58525" column_number="4" grayscale="no" hover_icon="none" images_space="gallery_without_space"][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_custom_heading source="post_title" font_container="tag:h2|font_size:34|text_align:left|color:%23d62530" google_fonts="font_family:Lato%3A100%2C100italic%2C300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C700%2C700italic%2C900%2C900italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal"][vc_column_text]Status: in concept[/vc_column_text][vc_empty_space height="20px" image_repeat="no-repeat"][vc_column_text]About the project   Located along five cowrie creek and accessible from Alexander Avenue on a 2,500m2 site this proposal posed several changes namely the narrowness of the site.  The development accommodates 24no. 3-bedroom apartments. Due to the limitations of the site the ground floor has been assigned to carparking for 50 cars, the first floor to mechanical and electrical services with the recreational facilities such as swimming pool, children’s playground and gym being assigned to the roof area of the building.[/vc_column_text][vc_empty_space height="40px" image_repeat="no-repeat"][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" text_align="left" css_animation="" box_shadow_on_row="no"][vc_column][vc_empty_space height="50px" image_repeat="no-repeat"][/vc_column][/vc_row]...

Continue Reading

Osborne Foreshore Apartments

[vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" text_align="left" css_animation="" box_shadow_on_row="no"][vc_column width="2/3"][vc_gallery interval="3" images="58733,58732,58734,58736,58737,58738,58739,58740,58741,58742" img_size="full" show_navigation_controls="yes"][vc_empty_space height="36px" image_repeat="no-repeat"][vc_gallery type="image_grid" images="58248,58247,58244,58243" column_number="4" grayscale="no" hover_icon="none" images_space="gallery_without_space"][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_custom_heading source="post_title" font_container="tag:h2|font_size:34|text_align:left|color:%23d62530" google_fonts="font_family:Lato%3A100%2C100italic%2C300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C700%2C700italic%2C900%2C900italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal"][vc_column_text]Status: in concept[/vc_column_text][vc_empty_space height="20px" image_repeat="no-repeat"][vc_column_text]About the project The development is located along the northern shore of Ikoyi, Lagos facing the lagoon. The clients brief was to provide a 12no. apartment building. Said apartments being made up of 2no. 2-bedroom units, 6no. 3-bedroom units, 2no. 4-bedroom units and 2 no. pent house units.  The building is configured over six floors around an atrium. The total area amounts to about 5,300m2. Said units are supported with a large recreational facility between the building and the shoreline. Parking for 36no. cars under the building[/vc_column_text][vc_empty_space height="40px" image_repeat="no-repeat"][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" text_align="left" css_animation="" box_shadow_on_row="no"][vc_column][vc_empty_space height="50px" image_repeat="no-repeat"][/vc_column][/vc_row]...

Continue Reading

Sunshine Trust Apartments

[vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" text_align="left" css_animation="" box_shadow_on_row="no"][vc_column width="2/3"][vc_gallery interval="3" images="58771,58772,58774,58776,58779" img_size="full" show_navigation_controls="yes"][vc_empty_space height="36px" image_repeat="no-repeat"][vc_gallery type="image_grid" images="58075,58074,58073,58072" column_number="4" grayscale="no" hover_icon="none" images_space="gallery_without_space"][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_custom_heading source="post_title" font_container="tag:h2|font_size:34|text_align:left|color:%23d62530" google_fonts="font_family:Lato%3A100%2C100italic%2C300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C700%2C700italic%2C900%2C900italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal"][vc_column_text]Status: in concept[/vc_column_text][vc_empty_space height="20px" image_repeat="no-repeat"][vc_column_text]About the project Located on Olu Holloway Road (formerly Temple Road). Ikoyi, Lagos, this residential development comprises of 14 luxury apartment units, with facilities which include a swimming pool, gymnasium, games room, children's play area and ample parking.   Within the framework of a post-modern design style, the conceptual mass of the building is dictated by a need to carve out a private niche for residents. Consequently an inward looking design solution evolved that encourages communality whilst maintaining utmost privacy.   In combination with its subtle receding pull the U-shaped building form lends itself to a moulding process that yields a crisp architectural style, featuring the use of modern architectural elements: Clean sweeping horizontal sun visors, solar-sensitive glazing, generous terraces, all within a minimalist yet strikingly modern build.[/vc_column_text][vc_empty_space height="40px" image_repeat="no-repeat"][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" text_align="left" css_animation="" box_shadow_on_row="no"][vc_column][vc_empty_space height="50px" image_repeat="no-repeat"][/vc_column][/vc_row]...

Continue Reading